05okt, 21 2021-10-05Sajtóközlemény
  • 1 megtekintés
  • A által admin

110 kW-os villámtöltő épült egy percre a 6-os főúttól

SZEKSZÁRD – Október 5-én elérhetővé vált a legújabb e-autó töltőpont Magyarországon. Szekszárdon, a Budapest-Pécs útvonal mentén, a 6-os főúttól 1 percre találják meg az elektromos autók gazdái – éjjel-nappal használható, az evDirect jóvoltából.

A szolgáltatás az AutoCity Kft-vel közösen indult el, ami a Dél-Dunántúl legnagyobb, VW-csoport autóit kínáló kereskedési cégcsoportja.

A szekszárdi Volkswagen kereskedés előtt telepítették az új elektromos autó villámtöltőpontot hazánkban. A rendszert az evDirect helyezte üzembe és október 5-étől érhető el az elektromos járművet használók számára.

Az új villámtöltőn 400 voltos rendszerben legfeljebb 85 kW, 800 voltos rendszerben akár 110 kW teljesítmény leadására is képes. A töltőn egyszerre két autót lehet egyrenáramról tölteni CCS csatlakozókkal, ez esetben a teljesítmény mindkét csatlakozón 55 kW. A töltőoszlopot ezen kívül 2 darab 6 kW-os Type-2 csatlakozóval szerelték fel.

A töltőállomás éjjel-nappal használható, minden irányból rendkívül jól és könnyen megközelíthető: a Budapest-Pécs útvonal mentén, a 6-os főúttól mindössze egy percre várja a sofőröket, az M6-os autópálya és az M9-es autóút szintén 2 percre található.

Hogy az autósok dolga még egyszerűbb legyen, közvetlenül a töltőoszlop mellett áll a reggel 5 és este 8 óra között nyitva tartó MOL benzinkút, ahol egyéb szükséges dolgokat is beszerezhetnek.

A töltés indításához nem kell mobil applikáció, csupán regisztrálni szükséges a weben, majd elindítani a töltést, melynek az ára is kedvező: 109 Ft/kWh, percdíj nélkül.

Az evDirect töltőin továbbra sincs szükség bankkártya-adatok megadására, mivel a rendszer heti egy alkalommal összesítő számlát küld. Ezt az autósok a online bankkártyával, vagy banki átutalással tudják rendezni .

Pécsett egyébként még egy új töltőoszlop átadására kerül sor 2021 végéig, 2022 első felében pedig – a tervek szerint – további két nagy teljesítményű töltőállomással bővül a hálózat.

Amennyiben az elektromos autó-sofőröknek bármilyen kérdésük lenne, 24 órás telefonos ügyfélszolgálat áll a rendelkezésükre. A www.evdirect.hu oldal további információkkal is szolgál számukra.

Nagy felbontású képek innen letölthetők: https://bit.ly/3BehAGP

PDF link: Sajtóközlemény letöltése

Fiókom
Térkép
Közelben
Töltéseim