16feb, 24 2024-02-16Sajtóközlemény
  • 380 nézetek
  • A által admin

Szentkirály – 2024. február 16. Azonnali kiadásra.

A Kéri Kft., amely többek között éttermet, pizzériát, önkiszolgáló autómosót és benzinkutat is kínáló helyi vállalkozás, partnerségre lépett az evDirecttel, Magyarország egyik vezető elektromobilitási szolgáltatáójával és töltőpont-üzemeltetőjével, hogy új egyenáramú (DC) és váltóáramú (AC) töltőket üzemeltessen elektromos járművek (EV) számára a szentkirályi telephelyén.

A töltőpont az M44-es gyorsforgalmi útvonalhoz közel, Békéscsaba és Kecskemét közötti autóúttól néhány percnyi kitérővel megközelíthető, a Lakitelek és Kecskemét közötti, frissen felújított főútvonal mentén.

Az új töltők, amelyek a Kéri Étterem és Pizzériánál találhatók, részei az evDirect több mint 80 töltőállomásból álló magyarországi hálózatának. Az evDirect, korábbi nevén 101 ev Grid Kft. jelenleg név- és logóváltáson dolgozik, hogy tükrözze jövőképét, amely szerint gyors, kényelmes és megfizethető töltési megoldásokat kínál az elektromos autósok számára.

A 120 kW teljesítményű egyenáramú töltő a jövőben 180 kW-ra bővíthető, amennyiben a hálózatüzemeltető az elektromos hálózatot korszerűsíti. Az egyenáramú töltő két 500A CCS2 kábellel van felszerelve, és támogatja a 900V-os egyenáramú architektúrát, így kompatibilis a piacon lévő legtöbb villanyautó modellel. A váltakozó áramú töltő két 22 kW-os (3x32A) Type-2 aljzattal rendelkezik.

Mindkét töltő lehetővé teszi két autó egyidejű töltését, az egyenáramú töltő dinamikusan osztja meg a rendelkezésre álló teljesítményt a két autó között. A töltés a töltőn elhelyezett QR-kód beolvasásával indítható, amely az evDirect weboldalára irányítja a felhasználót. Néhány héten belül mindkét töltőre bankkártyás POS-terminálokat telepítenek, amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználók kártyával is fizethessenek.

“Nagyon izgatottak vagyunk, hogy együttműködhetünk az evDirect-tel, és lehetőséget kínálunk ügyfeleinknek, hogy feltölthessék elektromos járműveiket, miközben élvezik ételeinket és szolgáltatásainkat. Hisszük, hogy az elektromos autók jelentik a mobilitás jövőjét, és mi szeretnénk támogatni a zöldebb és tisztább közlekedési rendszerre való átállást” – mondta Kéri József, a Kéri Kft. tulajdonosa.

“Örömmel dolgozunk együtt a Kéri Kft-vel és bővítjük töltőhálózatunkat Szentkirályon. Célunk, hogy az elektromos autók töltését a egyszerűvé és elérhetővé tegyük mindenki számára. Új töltőinkkel az autósok élvezhetik a gyors és megbízható töltés előnyeit, valamint azt a kényelmet, hogy a közelben étterem, pizzéria, önműködő autómosó és benzinkút is található” – mondta Hartung Ariel, az evDirect ügyvezetője.

A töltőket az Autó Széles Kft-vel, a Zerova (https://www.villamgyors.hu/) és a Mennekes (https://toltodjfel.hu/) töltők kizárolólagos magyarországi forgalmazójával partnerségben telepítettük.

Az új töltők már nyitva állnak a nagyközönség előtt, és a nap 24 órájában elérhetők. További információkért látogasson el a https://www.keripizza.hu/ és a https://evdirect.hu/ weboldalra.

Sajtóközlemény letöltése pdf formátumban:

Fiókom
Térkép
Közelben
Töltéseim