Blog
2022-04-01
  • 1 megtekintés
  • A által admin

Holnaptól indul Magyarország egyedülálló energetikai szolgáltatása. Az evDirect a CCS csatlakozóval szerelt nagy teljesítményű töltőoszlopain mostantól nem csak venni lehet az áramot, hanem akár el is adhatja.

A kritikus energiahiány enyhítésében kérjük a felelős villanyautósok segítségét.

A V2G technológiának köszönhetően az otthon megtermelt nap- vagy szélenergiát versenyképes árakon átvesszük, így a villanyautósok kiegészítő jövedelemre tehetnek szert.

A közreműködő villanyautósoknak az első “feltöltés” előtt regisztrálni kell az evDirect rendszerébe. A regisztráció során a személyes adatok megadásán túl igazolni kell, hogy az áram megújuló forrásból származik. A formanyomtatvány a MEKH oldaláról tölthető le: https://mehk.hu/v2g_igazolas

Mi az a V2G?

A Vehicle-to-grid (V2G) olyan rendszert ír le, amelyben a plug-in elektromos járművek (PEV), például akkumulátoros elektromos járművek (BEV), plug-in hibridek (PHEV) vagy hidrogén üzemanyagcellás elektromos járművek (FCEV) kommunikálnak a villamosenergia-hálózat, hogy eladja a kereslet-válasz szolgáltatásokat azáltal, hogy visszavezeti az áramot a hálózatba, vagy csökkenti a töltési sebességet. A V2G tárolási képességek lehetővé teszik az elektromos járművek számára, hogy tárolják és lemerítsék a megújuló energiaforrásokból, például nap- és szélenergiából származó villamos energiát, az időjárástól és a napszaktól függően változó teljesítmény mellett.

Forrás: Wikipédia

Fiókom
Térkép
Közelben
Töltéseim