23Már, 23 2023-03-23Sajtóközlemény
  • 838 nézetek
  • A által admin

Örömmel tájékoztatjuk a villanyautósokat, hogy a Büttner Kft. telephelyén található elektromos töltőállomásunk körül jelentős fejlesztések valósultak meg. A fejlesztések célja a töltőállomás használatának még egyszerűbbé és kényelmesebbé tétele volt.

A fejlesztések között szerepel a kerítés áthelyezése, amelynek köszönhetően könnyebben hozzáférhetővé vált a töltőállomás. Ezen kívül egy eső- és fényvédő tető is került a töltőoszlop fölé, hogy a töltés bármilyen időjárási körülmények között kényelmes legyen.

Az egyik legfontosabb fejlesztés azonban a töltési díj jelentős csökkenése: az eddigi 280 Ft/kWh-ról 150 Ft/kWh-ra csökkent az energia díja, ezzel is ösztönözve az elektromos autók használatát és a környezettudatos közlekedést.

A töltő 120 kW teljesítményű, amit ezen a töltőoszlopon mind a 400 és a 800 V-os autók is ki tudnak használni. A töltőállomás bankkártyaterminállal is fel van szerelve, így a fizetési folyamat gyors és egyszerű.

A töltőállomás a Büttner Kft. telephelyén található, amely egy nagyatádi fémszerszámgyártó cég. Az ipari csarnokok tetején 1 MWp teljesítményű napelemek helyezkednek el, amelyek biztosítják a töltőállomás energiaellátását is.